A már lezajlott elnökségi ülések

Az első elnökségi ülés

Az alapító tagok előző megállapodása szerint nyíltan zajlott, 2017.augusztus 25-én, pénteken volt. A szóban forgó ülésen a jelenlevők három munkacsoport felállításában állapodtak meg:
– érdekvédelmi, jogi feladatokat ellátó csoport, melynek feladata, többek között, a Magyarországon vegán életmódot folytatókat ért diszkriminációval és az állathasználattal szembeni fellépés;
– kommunikációs csoport, melynek feladata az állásfoglalások, nyílt levelek megfogalmazása, továbbá a már vegán életmódot folytatók és a nem vegánok felé történő kommunikáció;
– aktivista csoport, melynek feladata a Magyarországon tevékenykedő vegán aktivistákkal való együttműködés, továbbá kampányok szervezése országos szinten a  vegán szemlélet és életmód széles körű terjesztése érdekében.
Ugyanezen a napon szó esett a logó-, és arculati tervekről, költségvetésről, és egyéb, az egyesület jövőbeli működésével kapcsolatos részletekről.

 

A második elnökségi ülés

Október 7-én, szombaton volt. Ezen a napon a jelenlevő tagok és érdeklődök pontosítottak néhány, az előző üléseken már említett részleten, továbbá felmerült az alapító összejövetel ötlete is.

 

A harmadik elnökségi ülés

Október 22-én, a jelenlevő tagok megbeszélték az egyesület működésével kapcsolatos ügyeket, valamint megkezdték az alapító buli szervezését.


Jelenleg az Egyesület bejegyzés alatt áll, de a munkacsoportok már javában dolgoznak.

A körül belül havonta lezajló elnökségi ülések minden esetben nyíltak voltak, ahogy abban az alapító tagok előzetesen megállapodtak, és ahogy az a jövőbeli ülésekre is vonatkozik.
Az Egyesület fontosnak tartja a vele azonos szemléleteket valló és terjesztő szervezetekkel és magánszemélyekkel való együttműködést, hogy aki úgy gondolja, aktívan  részt szeretne venni a csapatmunkákban, az bármikor megtehesse.