Egy MAVEG-es molinóval díszített asztal mögött egy fiatal lány áll

MAVEG a VI. Vegan Food Fest eseményen

Hogy is gondolhatta az időjárás, hogy egy kis hideggel kedvünk szegheti? Szerencsére nem csak mi, de ti is legyintettetek a zord őszi időre, és rengetegen látogattátok a VI. Vegan Food Fest standjait a Westend tetőteraszán múlt hétvégén.

Valójában már szeptember 20-án, csütörtökön kezdetét vette az immáron hatodik alkalommal megrendezésre került Vegan Food Fest, amelyen a MAVEG is képviselte a Magyarországon egyre szélesebb körben gyakorolt vegán életmódot és követőit. Amellett, hogy információt nyújtottunk az érdeklődőknek egyesületünk munkájáról és a veganizmusról, standunknál kvíz kérdésekkel, vegán tematikájú kitűzőkkel, hűtőmágnesekkel és matricákkal vártuk a hozzánk érkezőket. Továbbá, a pult mellett egy pavilont is felállítottunk, amely kerekasztal beszélgetéseknek, póló szitázásnak és természetesen a fesztiválon beszerzett finom falatok elfogyasztásának helyszínéül is szolgált.

Azonban mielőtt felidéznénk a hétvége színes, illatos és ízes emlékképeit, először is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy ennyi kedves emberrel találkozhassunk. Köszönet a rendezvény szervezőinek, az önkénteseknek, akik a stand körül segédkeztek, valamint köszönet a Vegan Love-nak, amiért ínycsiklandozó ételeikkel támogattak bennünket a fesztivál mozgalmas napjain. És természetesen köszönjük a kitüntető figyelmet és támogatást nektek, akik velünk tartottatok!

“Loaded fries” a Vegan Love-tól, hogy a standon innen is élvezhessük a fesztivál ízeit

Lássuk csak, miről szólt ez a pár nap veletek!

Míg hétköznap a napsütéses időjárás főként a vegán jégkrémeknek kedvezett, hétvégén elérkezett az előadások és beszélgetések ideje a MAVEG standjánál is. Szombaton Juhász Anita Diána, a Cruelty-Free Beauty – Légy szép állatkísérletek nélkül blog írója válaszolt a kegyetlenségmentes kozmetikumokkal kapcsolatos kérdéseitekre, vasárnap pedig Németh Norbert beszélt arról, mindennapjainkban milyen hatásait érzékelhetjük a veganizmusnak és a növényi étrendnek akár testi, akár pedig lelki viszonylatokban. Míg Anita arra fókuszált, hogyan kommunikáljunk kifelé, a különböző cégek irányába és hogyan szűrjük a piacról érkező információkat, addig Norbi a bennünk megfoganó elhatározások, érzelmek és vágyak köré építette mondandóját. Így igazából a MAVEG-nek is sikerült az, amely Norbi szavai mentén az ember szervezetét is jellemzi: az egyensúly megteremtésére való törekvés.

Németh Norbert a veganizmus szervezetünkre és lelkünkre gyakorolt hatásairól beszélt

Akit pedig az aktivizmus világa is vonzott, az minden kérdésére választ kaphatott a szomszédos standnál, ahol a Vegán Aktivisták várták az oda látogatókat. Asztalukon ingyen matricák és szórólapok segítették a jövőbeni aktivistákat a mozgalom népszerűsítésében, míg a két stand között, Korpádi Pétertől pólókat is beszerezhettek az érdeklődők.

Szomszédaink, a Vegán Aktivisták 

Vasárnap, a fesztivál utolsó napján még a nagyszínpadra is felállhattunk, hiszen a Zöldbajusz kampány keretein belül a MAVEG is kapott néhány percet, amely a bemutatkozás jegyében telt. Apropó Zöldbajusz, ugye Te már feltöltötted a bajuszos fotódat? Ha nem, ITT még ma (09.25. kedd) éjfélig megteheted, és a nyeremények listáját elnézve, késlekedni nem érdemes!

Ilyennek láttuk mi az őszindító Vegan Food Fest-et, köszönjük, hogy elolvastátok az összegzőnket. Szívből reméljük, hogy nemsokára ismét találkozhatunk veletek egy hasonlóan színvonalas rendezvény keretein belül. Addig is ne feledjétek, zöldben az egészség!

Éljen a MAVEG! Gyertek legközelebb is! :-)