Egy könyvjelző MAVEG logóval és TOP 10 Vegán Blog 2018 felirattal konfettis háttér előtt

A Magyar Vegán Egyesület összegyűjtötte Nektek Magyarország leghasznosabb vegán blogjait!

Célunk

Fontosnak tartjuk, hogy az internet kínálta információdömpingben segítsünk megtalálni azokat az egyedi vegán hangokat, akik tevékenységükkel segítségünkre lehetnek a vegán mindennapjainkban. Az alábbi oldalak mindegyike kiemelkedő munkával járul hozzá a veganizmus ügyéhez. Van köztük, aki a legfrissebb kutatások és tudományos eredmények világába kalauzol minket, van, aki a szabadidőnket segít eltölteni, van, aki receptekkel, sport tippekkel vagy épp csak a mindennapokra történő reflexióval segít mindannyiunkat közelebb kerülni a lehető legjobb vegán önmagunkhoz.

Szeretnénk ezzel egy hagyományteremtő kezdeményezést útjára indítani abban a reményben, hogy 2019-ben és az azt követő években is számos kiváló oldalt tüntethetünk majd ki hasonló címmel!

Szempontjaink

A díjazás során elsődleges szempont volt, hogy eredeti, saját tartalommal megjelenő, színvonalas és közérthető megfogalmazású, értékes információkban gazdag, sok esetben hiánypótló témákat bemutató, kitartó és elismerésre méltó munkával előállított, magyar nyelvű, vegán témájú és értékrendű oldalakat sorolhassunk fel számotokra.

Módszerünk

A kiválasztás során összegyűjtöttük a felmerülő blogokat (és vlogokat), majd a MAVEG Kommunikációs Munkacsoportjának tagjai között lezajló előzetes szavazás eredményeinek figyelembevételével a MAVEG Elnöksége döntött a fenti szempontok alapján a végső listáról. Az eredeti cél a legjobb 10 oldal kiválasztása volt, de mint a 2018-as év új indulója, a Prove magas színvonala miatt végül 11 kiválasztott született.

Díjazottak

Fontos kihangsúlyozni, hogy a díjazottak listája nem rangsorolt, így nincs arany, ezüst, és bronzérmes illetve további helyezett. Minden díjazott oldalt egyaránt fontosnak tartunk, ezért aztán abc sorrendben ismertetjük őket.

A MAVEG által 2018-ban a legjobbnak ítélt blogok (és vlogok) 10+1-es listája az alábbi:

További tervek

Az év során bemutatjuk majd nektek az egyes díjazott oldalakat, hogy jobban is megismerhessétek őket!

A jövőben pedig szeretnénk majd a jelöltállítást kiterjeszteni a tágabb közösségre is, így akik figyelemmel kísérik a MAVEG felületeit, számíthatnak rá, hogy a következő lista kialakításában maguk is részt vehetnek.

Kövessd a MAVEG-et a Facebook-on, vagy csatlakozz az Egyesületünkhöz, ha mélyebben is szeretnél részt venni a munkánkban!